Introduktionskurs

En elev och en handledare i en bil

För att få övningsköra privat krävs att man genomfört en handledarkurs, eller introduktionskurs som den också kallas. Detta gäller både handledare och elev.

På City Trafikskola Angered har vi handledarutbildning/introduktionsutbildning på helger. Efter genomförd kurs registrerar vi alla deltagare till Transportstyrelsen, du som handledare ansöker om handledarbevis för din elev hos Transportstyrelsen strax innan bokad kurs eller direkt efter genomförd kurs.

För att börja övningsköra privat med handledare krävs att eleven har ett giltigt körkortstillstånd och att handledaren har ett giltigt handledarbevis som alltid ska finnas med när man övningskör. En handledare som har flera elever ska ansöka separat om handledarskap för varje elev men behöver inte gå kursen mer än en gång så länge kursen är giltig. Kursen är giltig i 5 år från det datumet den är genomförd. Åldersgräns för eleven för att gå kursen är 15 år och 9 månader, eleven måste dock vänta till och med att man fyllt 16 år för att börja övningsköra. För att bli godkänd som handledare krävs att man har haft körkort i sammanlagt minst 5 år de senaste 10 åren.

Syftet med handledarutbildningen är att hjälpa eleven och handledaren att uppnå en säkrare övningskörning och ett mer miljövänligt körsätt. Den privata handledaren uppdateras på eventuella förändringar som har skett under åren. Vår handledarkurs är en bra grund inför övning privat och på trafikskola.

Vi hjälper er med alla ansökningar!

Information

Ansökan om handledarskap (Transportstyrelsen)

Ansök om körkortstillstånd (Transportstyrelsen)

Boka introduktionskurs

För bokning kontakta oss på messenger, ring 031-330 25 20, eller via vårt formulär.