Intensivkurs – Den snabba vägen till körkort

En glad kvinna som nyss tagit körkort

Körkort på 2–4 veckor

Det finns många fördelar med en intensivkurs. De främsta fördelarna är att du lär dig mycket på kort tid och därmed får ditt körkort snabbt, då sparar du tid och pengar. Du kör även med korta tidsintervaller mellan lektionerna, vilket betyder att du inte hinner glömma dina kunskaper som du har lärt dig.

Vi erbjuder intensivkurser som riktar sig både till nybörjare och till dem som tidigare kört hemma. Vi är kända för våra intensivkurser som vanligtvis planeras under 2-4 veckor, beroende på tidigare erfarenheter. 

Hos oss får du en professionellt planerad utbildning utifrån dina önskemål och förkunskaper med ett slutprov på trafikverket. Våra intensivkurser innefattar allt det som behövs för att bli en trygg och säker förare. Under årens lopp har vi hjälpt tusentals elever att ta körkortet på kort tid. 

Innan man påbörjar en intensivkurs hos oss rekommenderar vi att man bokar in en testlektion där man kan få en rekommendation av oss trafiklärare vilket intensivpaket som passar en bäst. Du kan även skräddarsy ditt eget intensivpaket beroende på dina behov och önskemål.

Information

Boka intensivkurs

För bokning kontakta oss på messenger, ring 031-330 25 20, eller via vårt formulär.

Intensivpaket – 2 veckor

För detta krävs att du kan manövrera bilen utan några problem. Detta upplägg passar dig som kört en del innan och som kanske redan har gjort riskettan och risktvåan.

 • 20 körlektioner
 • Teorifrågor online
 • Körkortsboken
 • Vägmärken och gröna körhäftet

Intensivpaket – 3-4 veckor

Populärt – Allt ingår

För detta krävs det oftast inga tidigare förkunskaper, men antalet lektioner beror på din utveckling. Detta upplägg passar dig som är nybörjade eller som precis kommit igång med körningen hemma.

 • 30 körlektioner,
 • Riskettan + Risktvåan
 • Teoripaket -
  (teorifrågor online + körkortsboken)
 • Lån av bil vid körprov inkl. uppvärmningslektion (1 gång)

Anpassad utbildning

Vill du ta körkort i den takt du önskar? Detta upplägg passar dig som vill ta ditt körkort under lite längre tid och köra i den takt du önskar. Du kanske övningskör privat och behöver kombinera med körlektioner hos oss på trafikskolan? Tillsammans med dig lägger vi upp en professionell utbildningsplan efter dina önskemål.

Vanliga frågor om våra intensivkurser

Hur ser upplägget för en intensivkurs ut?

När du har bestämt dig för att boka din utbildning hos oss, får du en planering anpassad efter dina förutsättningar. Planeringen innehåller alla tider för dina körlektioner, riskutbildningarna och slutproven hos Trafikverket. Du får all info där du får ta del av vårt avtal, ditt schema och alla kostnader.

Du får körkortsboken och tillgång till vår teoriapp där du har tillgång till obegränsade tester som du kan göra vart du än befinner dig. Det är viktigt att du har kommit långt med teorin innan starten för din utbildning.

Alla moment under utbildningen startar på trafikskolan, förutom teoriprovet. Glöm inte att ha med dig giltigt ID-kort! Innan ditt körprov har du alltid en uppvärmningslektion som startar från trafikskolan. Under dessa 40min kör du en uppkörningssträcka innan ni tar er upp till Trafikverket tillsammans. Du kör upp med samma bil som du övningskört i under din utbildning.

Kan jag klara teoriprovet och körprovet på första försöket?

Om du kommer i gång med teorin i god tid, behöver du inte vara orolig för att inte klara teoriprovet. Men om du blir underkänd, så försöker vi alltid att boka in ett nytt teoriprov innan ditt planerade körprov. Tänk på att ju tidigare du kommer i gång med teorin, desto mer underlättar det för din körning och att kunna tänka rätt i trafiken.

När det gället körprovet kan vi skryta med att minst 90% av våra elever klarar sitt körprov på första försöket. Har du bokat en utbildning hos oss finns det stor chans att du klarar ditt körprov, men det är viktigt att veta att ett stort ansvar ligger på dig som elev. Om du skulle bli underkänd på ditt körprov, försöker vi alltid att boka in ett nytt så fort som möjligt, vilket vi oftast lyckas med. Innan det andra körprovet behöver du dock ta några lektioner för att finslipa på de fel du hade under första körprovet. Tänk på att det är viktigt med bra samarbete mellan dig och din lärare och att du ska vara helt färdigutbildad när du genomför ditt körprov.

Hur börjar man med att ta körkort?

Vi har förklarat steg för steg hur processen går till hela vägen fram tills att du har ditt körkort i handen. Läs mer om detta här.

Kan jag välja manuell eller automat?

Hos oss får du välja helt själv om du vill ta körkort för automat eller manuell bil. Det viktigaste för oss är att du känner att ditt val passar dina personliga förutsättningar bäst och att körkortet ska vara en investering för livet. Däremot är det bra att veta att de flesta tar automat då nästan alla nya bilar är automatväxlade. Dessutom går det alltid mycket snabbare att ta ett automatkörkort, då sparar du både tid och pengar!

Kör jag upp med samma bil som jag övningskör med?

Har du bokat ett körkortspaket hos oss och fått ett körprov inbokat av oss får du använda vår bil vid uppkörning. Har du bokat ett privat körprov är det tyvärr inte möjligt att hyra vår bil, då du automatiskt hyr Trafikverkets bil när du gör en privat bokning.

Vad kostar en intensivkurs?

Eftersom varje utbildning hos oss är personlig, kan kostnaden variera väldigt mycket utifrån vad du har för tidigare kunskaper och vilka moment du behöver genomgå. Räkna med att ditt körkort kommer kosta omkring 10 000- 25 000 kronor. Din planering går alltid att reglera under tiden du är hos oss och vi håller koll på din utveckling och ser till att du är färdigutbildad när det är dags för körprov. Vill du titta närmare på våra priser och paket? Läs mer här.

Kan jag delbetala mitt körkort?

Hos oss kan du delbetala räntefritt upp till 24 månader. Vi samarbetar tillsammans med Resurs Bank och vi kan genomföra en ansökan för delbetalning. Du får besked direkt om ansökan gått igenom eller inte.

För att beviljas behöver dessa krav uppfyllas:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du måste ha varit skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

Vill du veta mer om hur delbetalning för körkort går till? Läs mer här.

Hur många körlektioner behöver jag?

Det är viktigt att tänka på att alla människor är olika och att varje utbildning tar olika lång tid. Hur många körlektioner du behöver är alltså väldigt individuellt just för dig. Vi rekommenderar alltid våra paket efter tidigare erfarenheter men är väldigt tydliga med att det alltid kan bli mer eller mindre körlektioner, beroende på hur din personliga utveckling ser ut.

Kan jag få tillbaka pengar för de lektioner jag inte använder?

Du binder aldrig upp dig när du bokar in en utbildning hos oss. Visar det sig att du inte behöver utnyttja alla körlektioner i din planering, får du självklart en återbetalning för dessa så länge våra bokningsregler följs på ett korrekt sätt.